Translate

maandag 18 november 2013

Test van varkensschnitzels

De Nederlandse schnitzel heeft niet veel meer te maken met de originele Wienerschnitzel. Die hoort volgens Oostenrijkse traditie te worden gemaakt van kalfsvlees; in Nederland (en in schnitzelparadijs Duitsland) zijn schnitzels echter vooral gesneden van varkensvlees en is het motto vaak hoe groter hoe beter.Uit één stuk
Het VARA programma Kassa wilde weten hoe de Nederlandse schnitzel is samengesteld. Op één uitzondering na bleken alle onderzochte supermarkten schnitzels uit één stuk te bieden. Alleen de AH schnitzel (hoogst geprijsd) bleek samengesteld, maar dat stond wel duidelijk op de verpakking.

Duidelijke winnaar: Jumbo
Uit de test kwam een duidelijk winnaar naar voren: Jumbo met het cijfer 7,6. Deze schnitzel had een goede rosékleur van binnen en een lekkere krokante buitenkant. De verhouding tussen vlees en paneermeel was prima en alle panelleden gaven dit product het hoogste cijfer.

Duidelijke verliezer: PLUS
Daartegenover stond een duidelijk verliezer: PLUS met het cijfer 3,0. Dit vleesproduct is beschreven als smakeloos, taai en te oranje. De panelleden vonden het meer een (onwelriekend) stuk gehaktschijf dan een herkenbaar stukje varkensvlees.

Testuitslag
De volledige testuitslag is als volgt. U vindt achtereenvolgens: de winkel, de prijs per kilo en het rapportcijfer. Opvallend is, dat naast Jumbo alleen Lidl een voldoende kreeg!
1Jumbo€9,987.6
2Lidl€7,996.9
3Albert Heijn€10,005.5
4C1000€8,985.4
5Dirk van den Broek€6,654.8
6PLUS€9,983.0

Link
* Meer informatie over de Test van Kassa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.