Translate

dinsdag 5 november 2013

Wat is het verschil tussen een optimist en een pessimist?

Bekendste voorbeeld van het verschil tussen een Optimist en een Pessimist: een Optimist zegt: dit glas is halfvol; een pessimist: dit glas in half leeg.

 
 


 

Andere voorbeelden

Pessimist: Wat een pest, die mist. Optimist: Klaart wel op, die mist.

Een optimist denkt dat elke vrouw braaf is. Een pessimist denkt hetzelfde.
(Godfried Bomans)

Een optimist denkt dat hij in de beste der aller werelden leeft. Een pessimist vreest dat dit waar is.

De fabel over twee kikkers van André Maurois.
Er vielen twee kikkers in een pot met room. De ene kikker is van nature een optimist, de ander een pessimist. Op het moment dat de pessimistische kikker in de pot valt denkt hij meteen: Ik ga eraan, ik kan er nooit meer uit en zal verdrinken. En zo geschiedde. De optimistische kikker wist ook niet wat hij moest doen, maar hij had vertrouwen en dit vertrouwen gaf hem kracht. Als een wilde begon de optimistische kikker om zich heen de slaan met zijn poten en langzamerhand werd de room dikker en dikker. Ondanks zijn vermoeiheid ging de kikker maar door met wild trappelen en veranderde de dikke room in boter. De kikker zat uiteindelijk bovenop de boter in de pot en kom weer rustig ademhalen. De moraal? Als het tegenzit kan je beter iets doen, dan helemaal niets. En vol vertrouwen blijven.

Het verhaal van twee schoenenverkopers die de opdracht hebben om in Afrika schoenen te gaan verkopen.
De pessimitische verkoper komt aan en ziet dat iedereen op blote voeten loopt, dus denkt meteen dat het geen zin heeft om hier schoenen te gaan verkopen. Met dat verhaal gaat hij ook meteen terug naar de fabriek. De fabriek stuurt nu een optimitische verkoper erop af. Nog geen twee uur nadat de verkoper is gearriveerd ontvangt de fabriek al een berichtje van hem: Stuur onmiddellijk nog duizend paar schoenen, want niemand draagt hier nog iets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.