Translate

dinsdag 10 december 2013

Aldi wint test schoonmaakdoekjes

De keuken, de badkamer, de kinderstoel, de deurklink: volgens de verpakking kun je met vochtige reinigingsdoekjes dit allemaal schoonmaken. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Dus ging VARA's Kassa deze schoonmaakdoekjes onder de loep te nemen. Una van de Aldi won.


Zes weken 
Bewoners van de Hortensiastraat in Breda hebben gedurende tien weken tien verschillende merken getest. Daarbij werd gelet op het gebruiksgemak, de geur en natuurlijk hoe goed de doekjes schoonmaken.

Water
Professor Leo Jenneskens onderzocht de doekjes. De ingrediënten in de doekjes komen erg overeen: water, zeep en parfum zijn de hoofdbestanddelen. Water is misschien wel het belangrijkste ingrediënt. Zonder water kan je immers niet schoonmaken. Eigenlijk weten de fabrikanten van deze doekjes op een slimme manier water te verkopen, aldus Jenneskens.

Uitslag

De testers zijn het minst te spreken over de doekjes van Glorix. Ze vinden de doekjes te dun en nat. Dat laatste zorgt voor strepen. Ook twijfelen de testers of het eindresultaat wel echt goed schoon wordt. Op de derde plaats is Dettol geëindigd. Het is een wat dikker doekje dat goed schoonmaakt. Minpunt is dat het doekje erg vochtig is, het schuimt zelfs. De tweede plaats is voor Glassex. De testers zijn te spreken over het schoonmaken met deze doekjes. Vooral op glas, spiegels en rvs doen de doekjes het erg goed. De winnaar van de reinigingsdoekjestest is Una van de Aldi. Naast de goede schoonmaakkwaliteiten zijn de testers te spreken over de handige sluiting. Toch blijven de meeste testers bij hun vertrouwde sopje en doek voor de schoonmaak.

Lees de volledige uitslag
* VARA!Kassa: Test schoonmaakdoekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.