Translate

zondag 8 december 2013

Microsoft ontwikkelt beha tegen emotionele eetbuien

Een onderzoeksteam van Microsoft ontwikkelt momenteel een beha die in staat is om stress bij vrouwen te ontdekken. Ze krijgen een waarschuwing wanneer ze op het punt staan om toe te geven aan een emotionele eetbui.

 


Sensoren
De slimme lingerie bevat afneembare sensoren die de hartslag en huidactiviteit volgen en zo de gemoedstoestand in kaart kunnen brengen. De verzamelde data wordt vervolgens naar een applicatie op de smartphone van de draagster gestuurd om aan te geven wanneer het risico op een emotionele eetbui het grootst is. Deze kennis maakt het mogelijk om te kiezen voor een gezond alternatief.

Enotionele eetbui
De 'smart bra' is het resultaat van de studie 'Food and Mood: Just-in-Time Support for Emotional Eating', uitgevoerd door het Microsoft Research team, in samenwerking met de universiteiten van Rochester en Southampton. Onder de noemer 'emotionele eetbui' valt volgens het onderzoek elke hap die niet fysiologisch noodzakelijk is. Een mooi voorbeeld is eten als reactie op stress, iets waar vooral vrouwen last van zouden hebben

Probleem: batterij
Volgens de onderzoekers is een beha het ideale meetinstrument omdat het hartritme op subtiele wijze perfect in kaart kan worden gebracht. De testfase liep echter niet helemaal van een leien dakje, aangezien de batterij in het prototype elke 3 à 4 uur moest worden opgeladen. Dat schiet niet op. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel.

Mannelijke tegenhanger
Een mannelijke tegenhanger blijft voorlopig ook uit, aangezien de afstand van boxershort tot borstkas te groot is om te overbruggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.