Translate

donderdag 19 december 2013

Sublieme cabaretier Wim Helsen: ‘Nederland is de kloof met België aan het dichten’

Cabaretier Wim Helsen mocht dinsdagavond op het Nederlandse Sportgala de prijs voor de Sportploeg van het Jaar uitreiken. Voor hij de winnaar bekend maakte, had Helsen nog een opmerkelijke - zelfs sublieme - boodschap voor de Nederlandse sportwereld.


Afgezant België
Helsen toonde zich eerst heel dankbaar dat hij als ‘eenvoudige tweevoudige winnaar van de Poelifinario-prijs’ de ‘belangrijkste prijs van het jaar’ mocht uitreiken. Nadien stelde Helsen dat hij niet alleen als winnaar op het podium stond, maar ook als ‘afgezant van mijn land’, een land waar ook aan sport wordt gedaan.

Ook mooi!
Nadien vergeleek Helsen een aantal Belgische sportprestaties met die van Nederland. Zo wist onze nationale basketbalploeg zich op het EK bij de top 10 te plaatsen, terwijl de Nederlanders er voor het laatst bij waren 24 jaar geleden. ‘Op het EK volleybal haalden de Belgische vrouwen brons, de Nederlandse vrouwen werden 9de. Ook mooi!’ ging Helsen verder.

Reekshoofd
Helsen verwees ook naar het EK Hockey waar de Belgische heren zilver pakten en Nederland tevreden moest zijn met brons en naar het feit dat de Rode Duivels reekshoofd waren bij de loting voor het WK voetbal.

Kloof dichten
Volgens Helsen kan uit al deze vaststellingen besloten worden dat Nederland de kloof met België aan het dichten is. ‘Ik kan jullie in alle oprechtheid zeggen: wij zijn heel blij met de opgang van de Nederlandse sport. Want hoe meer competitiewaardige tegenstanders, hoe mooier de Belgische overwinning,’ aldus Helsen.

Stage
‘Als de trend wordt verder gezet, kunnen de Nederlanders binnenkort wel eens meer dan een leuke sparringpartner voor België worden,’ aldus Helsen. Waarna hij ook nog dieper ingang op de Nederlandse trainers die 'stage komen lopen in België'.

Bekijk deze sublieme presentatie
* Wim Helsen op Sportgala 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.