Translate

zaterdag 14 december 2013

Woord kids kan weg uit Nederlandse taal

Het woord kids kan weg uit de Nederlandse taal. Er is namelijk al een woord dat prima voldoet: kinderen. Wie kids zegt in plaats van kinderen, wil ''nutteloos hip doen".

40 procent
Dat vinden de deelnemers aan de verkiezing Weg met dat Woord, die in het Instituut voor Nederlandse Lexicologie heeft gehouden onder Nederlanders en Vlamingen. Van de stemmers had 40 procent de grootste hekel aan het woord kids.

Yolo en swag
Yolo (you only live once) en swag (zelfverzekerde houding) zijn op de tweede en derde plaats geëindigd. Yolo kwam erg in de mode na de rellen in het Groningse Haren. ''Het woord klinkt vreselijk en straalt onverschilligheid uit'', is het oordeel van de Nederlandsetaalgebruiker. En swag is helemaal onzin: ''Niemand weet wat het betekent.''

Dagdagelijks
Andere woorden die wel weg kunnen zijn participatiesamenleving (''Een akelig eufemisme voor: zoek het zelf maar uit!''), papadag (''Papa ben je elke dag'') en absoluut in plaats van ja (''Dooddoener''). Vlamingen willen de vooral in België veelgebruikte woorden als dagdagelijks en confederalisme liever nooit meer horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.