Translate

dinsdag 21 januari 2014

Privacy veilige zoekmachine: Ixquick

Google is verreweg de bekendste zoekmachine op internet. Uw gegevens worden daarbij gebruikt voor advertentiedoeleinden. Ixquick is een  Nederlandse zoekmachine, die uw privacy wel garandeert.


Privacy
Het Amerikaanse Google verwerkt ruim 3,3 miljard zoektermen per dag en gebruikt deze gericht om persoonlijk te kunnen adverteren. Alle gegevens van uw zoekgedrag worden opgeslagen. De Nederlandse zoekmachine Ixquick - gevestigd in Zeist - wist na uw zoekopdracht alle persoonlijke gegevens van de gebruikers en beschermt daarmee wel uw privacy.

Steeds meer mensen
Ixquick bestaat al sinds 2000 en geeft een selectie van de resultaten van niet minder dan dertien zoekmachines; Google zit daar niet bij. Alle privégegevens van de zoeker worden direct na de zoekopdracht gewist, zodat de privacy van de persoon gegarandeerd is. Vooral sinds 2012 maken steeds meer mensen van Ixquick gebruik. Google koppelde toen de persoonlijke zoekresultaten met die van haar andere bedrijven Gmail en YouTube. Ixquick krijgt nu meer dan 5 miljoen zoekopdrachten per dag te verwerken.

Veilige e-mail
De 50 werknemers van Ixquick worden betaald uit de inkomsten van de - duidelijk te onderscheiden - reclamelinks, die bij de zoekresultaten verschijnen. De gemaakte winst wordt gestopt in het ontwikkelen van een nieuwe dienst: veilige e-mail.

Gebruik
* Ixquick

Meer informatie
10 Redenen waarom Ixquick uw Privacy beschermt
* Wikipedia over Ixquick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.