Translate

vrijdag 14 februari 2014

Het leven van de man in een door vrouwen gedomineerde wereld

Het gaat om de korte Frans speelfilm Majorité Opprimée (Onderdrukte Meerderheid). Kern van de film: hoe zou een man zijn leven (en daarbij ook een aanranding) ervaren in een wereld die wordt gedomineerd door vrouwen?Plassen op straat
In de film plassen de vrouwen gewoon op straat, joggen met ontbloot bovenlijf en vallen mannen lastig. Uiteindelijk wordt de hoofdpersoon Pierre in een steeg aangerand met een mes op de keel door een groep vrouwen.

Aangifte
Pierre doet aangifte, bij een vrouw, maar zij blijkt weinig onder de indruk van zijn verhaal. Ze is meer bezig met het uiterlijk van een van haar assistenten. Een mannelijke medewerker, uiteraard. Als zijn vrouw hem ophaalt is het medelijden ook maar van korte duur: moet hij zich maar niet zo provocerend kleden.

YouTube
De satire 'Majorité Opprimée' gemaakt door Eléonore Pourriat, verscheen afgelopen week opYouTube met een Engelse ondertiteling en werd inmiddels al meer dan 2 miljoen keren bekeken. Toch dateert de film al uit 2010. Maar zelfs na het winnen van een prijs op het festival van Kiev kon de film geen potten breken. Nu, pas vier jaar later, is het hek echter van de dam.

Sexisme
"Het is verbazingwekkend hoe de interesse in mijn film plotseling zo'n hoge vlucht heeft genomen", aldus Pourriat. "Ik heb duidelijk een gevoelige snaar geraakt. Sexisme is niet alleen in Frankrijk een plaag, het is universeel."

Bekijk
* Oppressed Majority

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.