Translate

woensdag 5 februari 2014

Koop een koe!

Koop samen met je vrienden, familie of vrienden een koe. Dan weet je precies, wat voor vlees je in huis haalt.Wei
De koeien staan in Baambrugge bij Abcoude in de wei en 's winters op stal. Ze worden als de hele koe is verkocht, geslacht bij Jan Voordouw in Woerden, een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. De koeien zijn tussen de 5 jaar en 8 jaar oud als ze worden geslacht, afhankelijk van hun dikte.

Allerlei soorten vlees
Alles van de koe wordt gebruikt. Iedereen krijgt daarom een flink pakket met allerlei soorten vlees, zoals porties biefstuk, worst en gehakt. Het pakket is geschikt voor in totaal 29 dagen (uitgaande van twee personen). Het pakket wordt gratis bezorgd in de Randstad, maar er wordt door heel Nederland geleverd.

Goede prijs
Het betreft een eerlijk, gezond stuk vlees voor een goede prijs: per pakket € 99,95. In totaal weegt het vlees bij elkaar - dus het volledige pakket -  7,5 kg en dat betekent dat het € 13,30 per kilo is. Kijk maar eens in één van de Nederlandse supermarkten op de sticker van rundvlees, dan weet je dat je goed vlees voor een goede prijs hebt.

Variant
Het betreft hier een moderne variant van een oud gebruik op het platteland, waarbij families, buren en vrienden samen een koe of varken slachten. Nu is het nog 'Koop een koe', maar ook de mogelijkheid voor een varken komt eraan! 

Meer informatie
* Koop een koe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.