Translate

woensdag 19 februari 2014

Stop met babygebrabbel; praat volwassen

Stop met babygrabbel. Want het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen als ouders al op zeer jonge leeftijd in volwaardige zinnen tegen ze praten en boeken voorlezen. Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Stanford University.


Volwassen taalgebruik
Hoe eerder en hoe meer ouders tegen hun kind praten, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het brein. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen al op een veel jongere leeftijd dan gedacht baat hebben bij volwassen taalgebruik. Hoe meer er tegen een baby gepraat wordt en vooral in lange zinnen, hoe beter de ontwikkeling.

Intelligentie door volwassen taal
Stop met babygebrabbel, korte zinnetjes en rare woordjes is de conclusie van het onderzoek. 'Kinderen ontwikkelen intelligentie door middel van taal', aldus onderzoekster Anne Fernald, hoogleraar psychologie. De verschillen tussen kinderen blijken enorm. Het ene kind kreeg dagelijks wel 12.000 woorden te horen, het andere slechts 670 woorden. De kinderen waar het meest tegen gezegd werd, leerden de taal sneller en hadden een veel grotere woordenschat.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.