Translate

zondag 27 april 2014

De walgelijke waarheid over uw tandenborstel

Uw tandenborstel naast de wasbak in de badkamer ziet er heel onschuldig uit, maar eigenlijk is het een magneet voor allerlei bacteriën. Volgens de Universiteit van Manchester kan het meer dan tien miljoen bacteriën bevatten. 


Besmet
De tandenborstel kan onder andere besmet raken door het toilet zonder gesloten deksel door te spoelen. De poepdeeltjes vliegen in het rond en landen op uw tandenborstel. Ook wanneer uw tandenborstel even op de grond is gevallen, pikt het meteen alle bacteriën op die onder andere via uwvoeten in de badkamer werden meegebracht.

Zes manieren voor het proper houden
Op de volgende manieren kunt u uw tandenborstel proper houden:
1. Ruil uw tandenborstel om de drie maanden voor een nieuwe.
2. Gebruik de juiste tandpasta. Sommigen zijn beter om de strijd tegen bacteriën aan te gaan. Koop er een met triclosan of copolymer.
3. Deel uw tandenborstel met niemand. Zorg er ook voor dat de opening van de tube tandpasta niet in contact komt met je tandenborstel. Zo worden de bacteriën niet doorgegeven.
4. Spoel uw tandenborstel na het poetsen steeds goed. Af en toe kunt u het in mondwater laten weken of zelfs in de afwasmachine steken.
5. Sluit steeds het deksel van het toilet wanneer u doorspoelt.
6. Sluit uw tandenborstel niet op, maar geef het ruimte om te ademen. En zorg ervoor dat, wanneer er meerdere tandenborstels naast elkaar zijn geplaatst, de koppen elkaar niet raken.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.