Translate

maandag 14 april 2014

Wie is de Mol?

Heel ver hier vandaan, is een bos met veel wilde dieren. Midden in het bos staat een winkeltje, met een hele lange rij met beren, konijnen, schildpadden en nog veel meer. Achterin de rij staat een nogal irritante wolf.Die wolf ziet aan zijn rechter zijde een mol voorbij gaan, grijpt hem bij zijn kraag, geeft hem een tik op zijn hoofd en voegt hem toe: "Jij bent achter mij, vriend!"

De mol is aanvankelijk een beetje versuft en de rij is inmiddels nog langer geworden. De mol probeert het nu maar aan de linker kant van de wolf. Heel voorzichtig loopt hij op zijn tenen. Maar nee hoor, de wolf ziet hem in zijn ooghoeken en smijt hem terug naar het einde van de rij.

De mol ziet het bijna niet meer zitten, maar wil het toch nog 1 keer proberen. Hij moet echter iets anders bedenken. Als hij nou snel over al die gasten heen zou springen, zou het dan lukken? Snel springt de mol over alle dieren heen en komt tot zijn verbazing voorbij de wolf. De mol springt door tot aan de beer die vooraan staat. Die moet hij nog wel links passeren want die is gewoon te groot.
 
De hongerige beer, die extra vroeg is opgestaan voor zijn eerste ontbijt, ziet de mol links passeren. Zonder te aarzelen geeft de beer een elleboog in de mol zijn gezicht, geeft nog een paar rake klappen, en smijt hem terug naar het einde van de rij.
 
De mol ziet het helemaal niet meer zitten en zegt: "Nou zeg, als dat zo door gaat, kan ik m'n winkeltje vandaag niet eens meer openen!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.