Translate

dinsdag 27 mei 2014

40 procent van Nederlandse mannen scheert schaamhaar

Bijna 40 procent van de mannen scheert het haar weg bij zijn kruis. Dat blijkt uit onderzoek van een fabrikant van scheermesjes onder ruim duizend Nederlanders.


Reden
De belangrijkste reden om het schaamhaar weg te scheren is vanwege hygiëne en omdat het lichaamsdeel er zonder haar beter uit ziet. Volgens de fabrikant zijn de afgelopen jaren steeds meer mannen hun lichaam gaan ontharen. Zo zou 24 procent van de mannen de oksels scheren en 15 procent geeft de borst regelmatig een scheerbeurt.

Taboe
Een kwart van de mannen vindt het daarentegen taboe om te scheren en het juist mannelijk om lichaamshaar te hebben. 52 procent van de vrouwen zegt een man met veel lichaamshaar minder aantrekkelijk te vinden. Een kwart van de vrouwen heeft wel eens aan een man gevraagd om zijn lichaam te scheren.

Scheermesje
Bijna 40 procent van de ondervraagde mannen gebruikt hetzelfde scheermesje voor het lichaam en het gezicht. Of dit wel of niet hygiënisch is, daar zijn de meningen over verdeeld. 45 procent van de mannen denkt van niet, terwijl hetzelfde percentage dit wel onhygiënisch vindt.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.