Translate

maandag 12 mei 2014

Nederland hield plas op tijdens finale Eurovisie

Nederlanders stelden zaterdagavond het toiletbezoek uit tot na afloop van de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat meldt waterbedrijf Vitens, dat een groot deel van Nederland bedient en inzicht heeft in het waterverbruik.


Ilse DeLange en Willem Bijkerk (Waylon) werden tweede! 
Piek na afloop
Volgens Vitens was er rond half een 's nachts sprake van een piek in het waterverbruik in hun gebied, de provincies Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland. In de stad Almelo, waar Ilse DeLange vandaag komt, verdubbelde het verbruik na afloop van de finale bijna.

WK-voetbal
Het is te verwachten dat het gebruik van water ook in de pauze en na afloop van de komende WK-wedstrijden van Nederland in Brazilië zal pieken.

Normaal
Gedurende een gewone dag gaat het waterverbruik op bepaalde momenten ineens omhoog. Die momenten zijn redelijk voorspelbaar. De eerste piek is 's morgens bij het opstaan te zien, wanneer mensen gaan douchen, tanden poetsen en naar de wc gaan. De volgende piek is rond het middaguur te zien wanneer lunchtijd aanbreekt. Aan het eind van de dag stijgt het waterverbruik wanneer er wordt gekookt en wasjes worden gedraaid. En 's avonds voor het naar bed gaan is er weer een piekje te zien.

Oostenrijk werd winnaar met Conchita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.