Translate

donderdag 8 mei 2014

Plaats een minibieb in je voortuin

Een boekenkastje in je voortuin om boeken te delen met buurtbewoners? Wie in de regio Den Haag of Leiden woont kan vanaf vandaag voor 40 euro een minibieb aanvragen bij Fonds 1818.


Alternatief
Minibibliotheken bestaan al een aantal jaren. In Beesd bijvoorbeeld staat een oude telefooncel die ingericht is als boekenruilplek voor buurtbewoners. Ook zijn er steeds meer particulieren met kleine boekenkastjes in hun voortuin. Het is een mooi alternatief voor die dorpen en steden, waar bibliotheken gedwongen hun deuren moeten sluiten.

Tweede of derde leven
Je kunt een minibibliotheek neerzetten in je voortuin, maar ook op een druk bezochte openbare plek, zoals een speeltuin. Boeken die normaal gesproken zouden staan te verstoffen, krijgen nu een tweede of derde leven. Het ruilen en delen is ook nog eens goed voor de sociale contacten in de buurt. 'Wekelijks plaatst iemand als dank een fles sap in mijn minibieb, ik heb geen idee wie,' zegt een inwoonster van Den Haag die een kastje bij haar huis heeft staan.

Zelf bouwen
Voor een minibieb ben je uiteraard niet afhankelijk van Fonds 1818. Er zelf eentje bouwen is ook een optie. Kijk voor inspiratie op de (Engelstalige) website Little Free Library.

Meer informatie
* Lees het gehele artikel over Minibieb in Genoeg
* Website Little Free Library

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.