Translate

vrijdag 6 juni 2014

De marktwaarde van de beste voetballers ter wereld

Voetballers van tegenwoordig hebben een marktwaarde. En die is voor de toppers niet zo misselijk ook. Volgens velen is de voetbalwereld kwa prijzen in alle opzichten zwaar uit de hand gelopen.Ranglijst
Uit het jaarlijkse spelerswaarderapport van de Zwitserse 'voetbalwaakhond' CIES blijkt dat nummer één kwa marktwaarde Lionel Messi is. Hierna ziet u de complete ranglijst (in ponden!) van de allerduursten in Europa.
 
 
Messi
De Argentijn van Barcelona moet tussen de 200 en 232 miljoen euro kosten. Dat is een aanzienlijk hoger bedrag dan het recordbedrag dat afgelopen zomer door Real Madrid aan Tottenham Hotspur is betaald voor Gareth Bale. Voor de Welshman - die op nummer 7 staat - legde 'de Koninklijke' 100 miljoen euro op tafel.
 
Ronaldo en Suárez
In de top staat na Messi Cristiano Ronaldo als tweede. Real's uithangbord heeft een prijskaartje van zo'n 110 miljoen euro om zijn nek. De Uruguayaan Luis Suárez - voorheen FC Groningen en Ajax! - maakt de topdrie compleet. De spits van Liverpool zou de club tussen de 100 en 115 miljoen euro moeten opleveren als hij besluit te vertrekken.
 
Belg
In de top staat geen Nederlandse voetballer, wel een Belg. Eden Hazard is de vierde duurste speler ter wereld is. De Rode Duivel van Chelsea moet tussen de 75 en 87 miljoen euro kosten. Recent lekte uit dat PSG alvast dat minimumbedrag graag op tafel legt voor Eden, waarna Chelsea hem later op de dag prompt het nummer tien toekende.
 
WK-voetbal
Als u straks naar het WK-voetbal kijkt weet u nu tenminste de marktwaarde van veel topspelers. Ze zijn alleen te kopen door miljardairs en hun - meestal Europese - clubs. Want voetbal is weer een elitesport, zoals dat in het begin ook het geval was!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.