Translate

dinsdag 17 juni 2014

Kostuum om mee naar het werk te fietsen

Fietsen is gezond en in een drukke stad is het bovendien vaak de snelste manier om ergens te komen. Kortom, ideaal voor uw woon-werkverkeer. Enig probleem: om comfortabel te kunnen fietsen is sportieve kledij gewenst.


Tweede mogelijkheid
Maar ja, uw baas vindt het vast geen goed idee dat u in wieleroutfit komt werken. Sommige werkgevers hebben daarom een douche beschikbaar, waar de fietser zich kan douchen en omkleden. Maar er is nu een tweede mogelijkheid: een fietskostuum!

Fietskostuum
De Commuter Suit, een kostuum dat het bedrijf Parker Dusseau uit San Francisco speciaal ontworpen heeft voor de sportieve pendelaar, biedt een uitkomst. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon tweedelig pak, maar de Commuter Suit is gemaakt van ademend materiaal, biedt extra bewegingsvrijheid en heeft een aantal functionele details speciaal voor fietsers. Volgens Vaugh Brown, woordvoerder van Parker Dusseau, combineert het pak de voordelen van sportkledij met die van een net kostuum: “Dankzij dit ontwerp kan je actief zijn, terwijl je er toch professioneel blijft uitzien.”

Temperatuur en vocht
Het kostuum is gemaakt van Merino 135 Performance, een speciale Australische wol die de lichaamstemperatuur regelt en voor de nodige stretch zorgt. Bovendien heeft het materiaal een coating die de regen afstoot en transpiratievocht afvoert. Een speciale voering zorgt voor een ademende laag tussen het materiaal en de huid.

Kruis en broek
Daarnaast heeft het kruis van de broek een ruitvorm die voor meer flexibiliteit en comfort zorgt en zijn er ter hoogte van het middel rubberen strips ingewerkt om te vermijden dat het hemd van de fietser omhoog kruipt. Ook kunnen de broekspijpen opgerold en vastgezet worden en zijn er op de manchetten en onder de kraag reflecterende banden aangebracht die enkel zichtbaar zijn wanneer nodig. Ten slotte zijn er in het pak ook ritsen die je kan openzetten voor extra ventilatie.

Bron: Vacature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.