Translate

maandag 14 juli 2014

Broodje gezond: groen, oranje of rood?

Een speciale app vertelt u vanaf vandaag of een lunchroom door de test van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gekomen. Op de zogenoemde Horeca Inspectiekaart is te zien of een onderneming de beoordeling groen, oranje of rood heeft gekregen.

Groen, Oranje of Rood
Vanaf vandaag zijn de beoordelingen van 1600 bedrijven te zien, over een jaar moeten dat er 45.000 zijn, aldus de NVWA. Aan de kleuren is te zien of een bedrijf de zaakjes op orde heeft (groen), of er 'een tekortkoming is gezien waarvoor een boete is opgelegd' (oranje) of dat de lunchroom onder verscherpt toezicht staat (rood).

Proefperiode
Op dit moment is er overigens geen enkele lunchroom die met een rood stipje is aangeduid. Lunchrooms zijn volgens de NVWA dan ook 'het type horecabedrijf dat de keuken over het algemeen op orde heeft. Andere types horeca die minder goede beoordelingen krijgen, worden na deze proefperiode van een jaar ook aan het overzicht toegevoegd.'

Reden achter beoordeling
Dankzij een wetswijziging kan de autoriteit binnenkort ook melden waarom een bedrijf een bepaalde beoordeling heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.