Translate

vrijdag 29 augustus 2014

Loslopende honden aan de lijn.

Een meerderheid van de kinderen in de basisschoolleeftijd vindt dat hondenbezitters hun dier buiten aan de lijn moeten houden. Ruim de helft van de kinderen die thuis geen hond hebben, zegt ook te schrikken van loslopende honden.


Enquête
Dat blijkt uit een enquête die Natuurmonumenten deze zomer heeft gehouden onder 2.225 kinderen van 6 tot 13 jaar. De vereniging peilt sinds vorig jaar de mening van de 730.000 leden over natuur en natuurbeheer. Deze zomer kwamen kinderen aan de beurt.

Regels vaak overtreden
Volgens Natuurmonumenten merken boswachters vaak dat mensen met honden zich niet aan de regels houden. Ze laten hun dier overal los. 56 procent van de kinderen vindt dat dat verboden moet worden. Een op de vijf kinderen heeft zelf thuis een hond.

Lievelingsbezigheden
Driekwart van de kinderen gaat het liefst naar een bos om te spelen. De speeltuin is bij 64 procent favoriet, 38 procent gaat graag naar het water en varen vindt 36 procent het leukst. Bijna alle kinderen vinden dat je in een bos hutten mag bouwen en in bomen mag klimmen. Beestjes vangen en vissen mag van de meesten ook wel, maar een vuurtje stoken vindt 80 procent te ver gaan.

Bron: ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.