Translate

vrijdag 22 augustus 2014

Plas gerust in zee!

Stel, dat het de komende tijd toch nog mooi weer wordt. En u zwemt in zee en krijgt een stevige aandrang. Plas dan gerust in het water! Wetenschappers zeggen namelijk dat dit geen kwaad kan.


95% water
Volgens een filmpje van het wetenschappelijke YouTubekanaal Reactions bestaat urine voor 95 procent uit water. Daarnaast bevat het sodium, kalium en chloor, allemaal stoffen die je ook in zeewater vindt. Zelfs de stikstof in urine is nuttig. Wanneer je dit mengt met water ontstaat er ammonium en dit is een voedingstof voor oceaanplanten.  

Elk dier
Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat elk dier in de oceaan er ook in plast. De gewone vinvis loost bijvoorbeeld dagelijks meer dan 250 liter urine in de oceaan. Als dat geen schade aanricht, dan zal dat kleine plasje van u helemaal onschuldig zijn.

Koraalriffen en zwembad schadelijk
Wateren in koraalriffen kan daarentegen wel schadelijk zijn. Ook is urineren in een zwembad een slecht idee omdat er de chloor in het water reageert met de urine. Hierdoor kunnen er schadelijke stoffen en gassen ontstaan.

Bekijk
* Is it OK to Pee in the Ocean?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.