Translate

zondag 28 september 2014

Vietnamees smult van kattenvlees

Wij eten varkens, koeien, schapen, slakken, paling, mosselen, kippen en ga maar door. Het consumeren van honden en katten is een oude traditie in Vietnam.

Geen foto, want dat vindt u vast niet leuk!

Levensgeluk
Vroeger was dat uit armoede, tegenwoordig vooral omdat de bijgelovige Vietnamezen denken dat het eten van deze dieren hun levensgeluk bevordert. De overheid vaardigde onlangs een verbod uit op het eten van katten. Naar verluid was dat vooral ingegeven omdat katten hard nodig zijn om de rattenpopulatie onder controle te houden.

Niet duur en lekker
Op het platteland blijft het eten van hond of kat echter de gewoonste zaak van de wereld. Maar ook Hanoi telt vele restaurants waar kattenvlees op het menu staat; gegrild, gebarbecued of gekookt. "Niet duur en lekker bij een glas wijn", vertelt Ha Trinh, manager van een klein, sjofel restaurant in een buitenwijk van Hanoi. Dagelijks heeft hij al gauw twintig klanten die ernaar vragen.

Bijgeloof
Tegen het einde van de lunar- maand, onderdeel van de traditionele jaartelling in Vietnam, verdrievoudigd het aantal klanten in Trinhs restaurant. Vanwege bijgeloof, want als je dan hondenvlees eet, zal je ziel worden gereinigd van pech en ongeluk. 'Eet hond in de laatste dagen van de maand en kat in de eerste dagen, en het geluk zal met u zijn', weet elke Vietnamees. En u nu ook!

Bron: BN/De Stem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.