Translate

vrijdag 26 september 2014

Zoektocht naar de beelden van Omer Gielliet

Omer Gielliet is een voor velen zeer bekende Nederlandse priester en kunstenaar uit het Zeeuws-Vlaamse Breskens. Daar was hij pastoor en daar woont en werkt hij nu nog steeds naast de kerk. Ik mocht hem enkele keren ontmoeten. Volgend jaar wordt hij 90 jaar.


Paar duizend
Gielliet is heel bekend geworden door zijn mooie houtsculpturen. Deze vervaardigt hij sinds 1967. Hierbij maakt hij gebruik van de grillige natuurlijke vormen van gebruikt hout, zelfs hout van 30.000 jaar oud dat opgebaggerd werd. Zijn prachtige werk is in de Sint Barbarakerk in Breskens te zien, waar bussen vol mensen ze komen bezichtigen. Maar ze staan en hangen ook in tal van andere kerken en ook op andere (seculiere) plaatsen in Nederland en België en zelfs wereldwijd! In totaal gaat het naar schatting om een paar duizend beelden.

Boek
Volgend jaar wordt Omer Gielliet 90 jaar. Ton Bakker wil dan een boek presenteren met minstens duizend beelden van de authentieke en karakteristieke kunstenaar. Hij heeft al 650 beelden gefotografeerd en gedocumenteerd. Hij roept bezitters van beelden op zich bij hem te melden. Van lang niet alle beelden is bekend, waar ze staan. 'Omer heeft zelf in ieder geval geen idee waar al zijn werk is gebleven'.

Tip
* Als u (onbekend) werk van Omer Gielliet kent, wilt u dit dan doorgeven aan: tonbakkerboekenman@gmail.com of via telefoon: 06 81028263

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.