Translate

woensdag 22 oktober 2014

Over: het hergebruik van condooms

In 1968 was de openbare verkoop van condooms verboden. Slechts via de NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming) was aan condooms te komen.
 
Op bepaalde tijden mochten alleen leden ze in een verpakking van twee of drie kopen. Het aanschaffen van condooms betekende dat men 30 cent per stuk kwijt was. De extra dunne kostte zelfs 50 cent.

Vergelijkbaar met 2014 zouden deze nu 1,80 euro per stuk moeten kosten, maar gemiddeld betaalt men nu 16 eurocent per stuk.
 
Geen wonder dat men het condoom hergebruikte. Ze werden uitgespoeld en aan de waslijn gehangen!Citaat uit: Gouden jaren, het door Annegreet van Bergen (econoom en journalist) geschreven boek, waarin het verhaal wordt verteld van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham regeringsbrood heet nu een broodje gezond.  (352 pagina's, uitgeverij Atlas Contact, verschenen: september 2014, prijs: € 19,90)

1 opmerking:

  1. Hoi, nooit geweten dat het echt zo gebeuren zou! Zelf zou ik het nooit hergebruiken en het liefst een nieuwe kopen. Lijkt me een nare gedachten om ze te hergebruiken!
    Wel een leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.