Translate

woensdag 17 december 2014

Drie nuttige dingen die u met een bananenschil kunt doen

U kunt er over uitglijden. Over een bananenschil wel te verstaan. Dat is de meest bekende mogelijkheid. Maar er zijn ook andere, meer nuttige gebruiksmogelijkheden. VARA-Kassa en chefkok Pierre Wind noemen er drie.


Gezichtscrème
Laat die dure crèmetjes met chemische stofjes liggen en gebruik je bananenschil als je je gezicht een boost wil geven. De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen. Heb je last van acné of rode plekjes? Smeer je gezicht dan ook in met de banenschil. De enzymen helpen talgproductie te verminderen. Wil je je huid verjongen en af van die rimpels? Dan heb je luteïne nodig, dat is een antioxidant, ook te vinden in de bananenschil. De antioxidanten zorgen voor het hydrateren van de huid en dat helpt voor het behouden van je jonge huid. Hoe werkt het: het enige wat je nodig hebt is een staafmixer om de bananenschil mee te blenden. Voeg wat water toe en je hebt het middeltje voor je huid. Het is niet wetenschappelijk en elke huid zal er anders op reageren, probeer het dus een paar keer en kijk je huid er op reageert. Als het werkt heb je een goedkope vervanger voor de dure crèmetjes. Werkt het niet? Dan gebruik je de schil voor als je eens hoofdpijn hebt.

Hoofdpijn
Het lijkt misschien wat gek maar probeer eens de banenschil op je hoofd te leggen voor een half uurtje. Als het goed is verdwijnt je hoofdpijn. Hoofdpijn komt vaak door vochttekort. Dan is kalium een stof die we nodig hebben, kalium zorgt namelijk voor een goede stofhuishouding. Leg dus de binnenkant van je bananenschil op je hoofd, en de schil zal zijn werk doen. Kalium is ook handig voor schoenenpoets, het helpt namelijk scheurtjes en schade te herstellen.

Schoenenpoets
Kalium vult oneffenheden op in scheurtjes van je leren schoen. Door met de binnenkant van je banenschil je schoen in te smeren en er met een vochtige doek nog eens overheen te gaan, geef je je schoenen een tweede leven. Door de combinatie van het kalium en het gelletje waar we overheen glijden, gaan je schoenen ook nog eens mooi blinken.

Bron: VARA-Kassa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.