Translate

vrijdag 19 december 2014

Hopscheuten: ooit van gehoord?

Ik had er nog nooit van gehoord: hopscheuten. Maar nu weet ik er meer van. Dankzij
sterrenchef Sergio Herman, die honderden euro's heeft betaald voor de eerste hopscheuten van dit seizoen.



Duur
Voor zijn restaurant Pure C in Cadzand (in het culinair hoogstaande Zeeuws-Vlaanderen) bemachtigde Sergio Herman vier bakjes van 250 gram, dus 1 kilo hopscheuten. Op de veiling in Roeselare kostte deze lekkernij 124,90 euro per 100 gram. Volgens persbureau Belga gingen er woensdag nog duurdere hopscheuten over de toonbank tot 130 euro per 100 gram, een nieuw record. Groothandelaren verdelen ook deze hop over restaurants.

Hopplanten
Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplanten. Vroeger waren hopscheuten uit het hopveld alleen beschikbaar van half maart tot begin april. Dankzij nieuwe technieken kunnen ze al geproefd worden vanaf Kerstmis. Door de arbeidsintensieve teelt wordt deze groente ook wel ’s werelds duurste groente genoemd

Meer informatie
* Hopscheuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.