Translate

dinsdag 6 januari 2015

De macht van het juiste woord

Het kiezen van het juiste woord op de juiste plaats is vaak niet gemakkelijk, maar heeft wel de nodige impact. Dat blijkt uit het korte filmpje, waarin een blinde, dakloze man probeert al bedelend wat geld in te zamelen. Heel af en toe gooit een voorbijganger iets in zijn beker. Totdat er een vrouw passeert en alles verandert.


Met andere woorden
De dame pakt het karton van de dakloze waarop geschreven staat: "Ik ben blind, help me alstublieft." Ze neemt een pen en schrijft er een andere boodschap op. Daarna begint de blinde man veel meer geld te ontvangen van voorbijgangers. Wat heeft de vrouw op dat bord geschreven? Wanneer ze opnieuw langskomt, vraagt hij het haar. Ze antwoordt: "Ik schreef hetzelfde, maar met andere woorden."

Sociale media
Deze video komt uit de korte film 'Homage to Historia de un letrero' van Alonso Alvarez Barreda uit 2011, werd door ons hier al eerder gepubliceerd en wordt nu weer veel gedeeld op de sociale media. Het filmpje is al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Benieuwd naar wat de vrouw op het bord van de blinde man heeft geschreven? Bekijk dan onderstaande video.

Bekijk
* "What did you do to my sign?" - The Power Of Words, Motivation

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.