Translate

zondag 15 februari 2015

Dé vlaamse Klassieker: Stoofvlees met friet

De Vlaming heeft gekozen: Jeroen Meus maakte vrijdag bij De Madammen op Radio 2 bekend dat liefst 14.331 kijkers hebben gestemd op stoofvlees-friet als dé ultieme Vlaamse Klassieker uit alle Vlaamse gerechten die Jeroen de voorbije vijf jaar klaarmaakte in Dagelijkse Kost. Jeroen roept zondag 1 maart uit tot Nationale Stoofvlees-frietdag en vraagt de kijkers om die dag massaal dit topgerechtje klaar te maken.


Top drie
Van maandag 16 februari tot en met donderdag 26 februari kookt Jeroen in Dagelijkse Kost de nummer 10 tot en met 2 uit de top 10. De top 3 wordt trouwens vervolledigd door steak-friet met sla en bearnaisesaus op 3 en witloof met hesp in de oven op 2.

Varkenspootjes
"Stoofvlees-friet is een geweldig Vlaams gerecht, en ook de nummer 2 is mijn goesting wel! Maar zelf zou ik als Vlaamse Klassieker toch kiezen voor worst met rode kool. En wat ik nog niet in Dagelijkse Kost heb gemaakt, maar zeker op mijn wenslijstje staat, zijn varkenspootjes." Op vrijdag 27 februari shopt Jeroen de beste ingrediënten bijeen om die een dag later, op zaterdag 28 februari, klaar te maken.

Nationale Stoofvlees-frietdag
Hij hoopt dat de Vlamingen op zondag 1 maart allemaal de nummer 1 op tafel toveren en zal op verschillende plekken ook zelf langsgaan. In de feestelijke extra uitzending van zondag 1 maart, de Nationale Stoofvlees-frietdag, krijgt de kijker daar een verslag van en blikt Jeroen dan op een bijzondere manier terug op vijf jaar Dagelijkse Kost en ondertussen 1.000 afleveringen.

Top 10 van 'Dé Vlaamse Klassieker'
1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z'n Vlaams
7. Konijn met pruimen
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong 'à la meunière'
10. Steak tartaar

Bekijk
* Bekendmaking van Dé Vlaamse Klassieker

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.