Translate

vrijdag 10 april 2015

Babynaam Gerrit populair bij lageropgeleiden

Mijn voornaam is Gerrit. Een prachtige voornaam. En vooral een populaire naam bij laagopgeleiden, aldus RTL-Nieuws. Met andere woorden: lageropgeleiden hebben een betere smaak bij de keuze van de voornaam van hun zoon dan hoogopgeleiden.


Postcode
Hoogopgeleide ouders noemen hun zoon vaker Felix, Oscar of Olivier, maar lageropgeleiden kiezen eerder voor Gerrit, Hendrik of Jordy als mooie naam voor hun baby. RTL-Nieuws ontdekte dit, toen ze van iedere naam de bijbehorende cijfers van de postcode van de ouders opvroeg. Het ging om namen die ouders in de afgelopen zes jaar aan hun kinderen gaven.

Felix en Gerrit
Bepaalde namen komen vaak voor bij hoogopgeleiden en er zijn namen die laagopgeleiden juist kiezen voor hun baby. Een kind dat Felix heet woont doorgaans in een wijk met 59 procent meer hoogopgeleiden dan gemiddeld. In wijken waar de jongens Gerrit worden genoemd, wonen juist 31 procent minder hoogopgeleiden dan gemiddeld in Nederland.

Meisjesnamen
Bij meisjesnamen scoren Juliette, Josephine en Amélie hoog bij hoogopgeleiden. Cornelia, Ashley en Kayleigh doen het goed bij ouders met weinig scholing.

Sophie en Daan
De gegevens zijn afkomstig van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die elk jaar een lijst publiceert met de populairste babynamen. Daarbij baseert de SVB zich op informatie over de kinderbijslag. Niet uitgesplitst naar opleidingsniveau waren vorig jaar Sophie en Daan de populairste babynamen, in 2013 waren dat Tess en Sem.

Populairste namen 2014
* Bekijk de populairste jongensnamen van 2014
* Bekijk de populairste meisjesnamen van 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.