Translate

woensdag 20 mei 2015

De Koning, De Koning!

 
 

 Bij bovenstaande eigen foto's, gisteren genomen:

Ze komen op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen, 'het landje apart'. Té vaak vergeten door 'de Hollanders' en hun vazallen op radio en TV. Ze komen vlakbij de recreatiewoning, waar we al ruim een week verblijven. Dat is onze kans!

We vertrekken stipt op tijd te voet naar strandpaviljoen Het Halve Maentje, waar ze twintig minuten zullen vertoeven. Regen, wind en kou trotserend. Met ons fototoestel in de aanslag.  

Ze stappen boven aan de duiningang uit hun bus en schrijden de laatste tientallen meters te voet naar beneden naar de ingang van Het Halve Maentje. Handenschuddend en wuivend, bloemen, tekeningen en andere goedbedoelde rotzooi in ontvangst nemend. De rododendrons waarachter ze het hele zootje kunnen flikkeren ontbreken.* Dat wordt nu de achterbak van de Koninklijke AA-auto.

Op de heenweg misten de drie jongens 'de Koning', hun grote doel. Dus is het wachten op de terugkeer van Willem-Alexander en Maxima vanuit het strandpaviljoen naar de bus. Daar komen ze. De drie staan aan de verkeerde kant.....  Aan de kant van Maxima. Dat is een misrekening. Maxima komt hen vriendelijk tegemoet. Maar dat is niet de bedoeling. 'De Koning, De Koning', roepen ze spontaan. Maxima begrijpt de hint en keert zich snel naar Willem-Alexander. 'Ze willen de Koning zien'. Die begrijpt het (jonge) volk en draait snel naar de goede kant en schudt lachend de drie uitgestoken handen. 

De drie jongens kijken naar hun handen en kijken elkaar verbijsterd grinnikend aan. Wat een belevenis! Het kunststukje is volbracht. Ze hebben de hand van 'De Koning' geschud. Ze blijven naar hun handen kijken. Hoe lang blijven die nog ongewassen?

* Vrij naar Wim Sonneveld in zijn loflied op het defilé te Soestdijk.

Lees meer:
* Meer artikelen over Breskens en Zeeuws-Vlaanderen in 'Leuk en Informatief'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.