Translate

zaterdag 2 mei 2015

Manneken Pis aangekleed door modeontwerper

Manneken Pis, het beroemde standbeeldje in het centrum van Brussel, is door de Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier voorzien van kleren.  Het gebeurde ter gelegenheid van 20 jaar Pride in Brussel, de hoogmis van de Belgische homogemeenschap. De festiviteiten rond die verjaardag zullen tot 17 mei duren.Rebels karakter
Het kostuum van Gaultier is het 929ste voor het beroemde Brusselse standbeeld. De Franse ontwerper, zelf  homoseksueel, koos voor een outfit in zwart-wit en een muts met horens, die het rebelse karakter van het kereltje dat op straat plast moet weerspiegelen. "Het was heel plezant en ik denk al aan het volgende. Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelofelijk is voor een nationaal monument. Parijs is erg snobistisch, terwijl Brussel gekenmerkt wordt door een eenvoud die toch uniek is", aldus de bekende couturier.

Kleiner
Gaultier zag Manneken Pis voor het eerst toen hij zes jaar was, bij een bezoek aan één van zijn neefjes. Het beeldje was in zijn herinnering groter dan in werkelijkheid, zo verklaarde hij.

Lees ook
* Jeanneke Pis, het zusje van Manneken Pis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.