Translate

zaterdag 20 juni 2015

Banken zetten IBAN-omnummertool weer online

De officiële omnummertool voor de langere IBAN-bankrekeningnummers staat weer online. Het hulpmiddel op de website OveropIBAN.nl was in april uit de lucht gehaald vanwege de hoge kosten. Maar vanwege een wildgroei aan onbetrouwbare niet-officiële tools hebben de banken besloten om de dienst toch weer te gaan aanbieden.


Frauduleus
De niet-officiële tools zijn soms frauduleuze sites die hun eigen bankrekeningnummer laten zien in de plaats van het gevraagde IBAN-nummer. Veel consumenten hebben daarnaast nog altijd moeite met het vinden van de juiste IBAN.

IBAN-nummer vragen
De tool maakt het eenvoudig om via het oude bankrekeningnummer en de naam van de bijbehorende bank, het juiste langere bankrekeningnummer te achterhalen. Maar consumenten kunnen het beste gewoon de ander om zijn of haar IBAN vragen, adviseert De Nederlandsche Bank (DNB).

Klantvriendelijk
Het zou overigens het meest klantvriendelijk zijn als voor het definitief verzenden van een betaling er een controle plaats vindt of de rekening wel op naam van de bedoelde staat en dat in het groen terug melden als het klopt, en in rood als het niet klopt. Te duur? Misschien kan er wat afgehaald worden van de absurd hoge salarissen en bonussen van de leidinggevende top van de banken. Dat levert nogal wat op!

Absurde wereld
Trouwens, het boek 'Dit kan niet waar zijn' van Joris Luyendijk al gelezen? Een absurde wereld, die banken!

Link
* Omnummertool

Bekijk
* Luyendijk vertelt over bankingboys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.