Translate

donderdag 4 juni 2015

Belgische honden en bazin winnen Britain's Got Talent 2015

Britain's Got Talent editie 2015 werd recent met voorsprong en met verve gewonnen door Jules O' Dwyer en haar bordercollies Matisse en Chase.Beste van twaalf
Jules is afkomstig uit Blackpool in Engeland, maar woont al jaren in het Vlaamse Tongeren. Jules won de finale die live werd uitgezonden op de commerciële omroep ITV. Haar optreden was het beste van de twaalf finalisten van de Britse talentenjacht van dit jaar. Met de winst strijkt Jules O' Dwyer in één klap 350.000 euro op.

Act
Jules voerde in de finale met twee viervoeters de volgende act op. Matisse stal een ring met worsten maar werd op heterdaad betrapt door Jules die in de huid en kleren kroop van een politieagente. Matisse werd aangehouden en hij ging zoals het hoort bij dieven die aangehouden worden tegen een muur staan waarna hij zich liet fouilleren. Hij vloog vervolgens de bak in maar hij ontsnapte via een luikje. Het was een gevaarlijke ontsnapping over twee koorden die enkele meters boven de grond waren gespannen liep.

Andere hond
Die ultieme stunt - het lopen op twee touwen- werd echter niét uitgevoerd door publiekslieveling Matisse, zo bleek later. "Hij heeft een beetje schrik van hoogtes. In principe zou hij het gekund hebben, maar alle eer moet deze keer naar Chase gaan. Hij heeft zijn plaats ingenomen", biechtte Jules later op. De Britten reageerden verdeeld op dat nieuwtje. "Dit is bedrog. Het publiek werd voor het lapje gehouden", foeterde het ene kamp. "Hoezo, bedrog? Het zijn allebei honden die zij getraind heeft. Straffer nog: als ze dit twee keer kan, verdient ze dubbele lof", repliceerden de voorstanders.

Blindengeleidehonden
Jules werkt al jaren bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren waar ze de trouwe viervoeters traint en africht. "Maar ik koos voor Britain's Got Talent omdat ze in Engeland meer dan in België van honden en hondenshows houden. Bovendien ben ik een geboren en getogen Engelse uit Blackpool."

TV-serie of film
Matisse heeft al vele nationale en internationale dogdance wedstrijden gewonnen. Bovendien is de hond ook laureaat 2013 van de Freestyle Crufts, zowat de grootste hondenshow ter wereld. "Om een hond zover te krijgen, moet je er veel tijd insteken. Het draait allemaal rond geduld, spelen en belonen", zo zei Jules eerder tegen Het Laatste Nieuws. "En je moet vooral liefde voelen voor het dier. Honden zijn trouwens mijn leven. Niet alleen op professioneel vlak. Maar ook thuis. Ik heb er negen. Er zijn er nog bij die wat kunstjes kennen. Maar Matisse is een oertalent. Onze grootste droom is dat Matisse een rol kan versieren in een tv-serie of een film of, waarom niet, met een eigen show. "

Bekijk
* Jules O'Dwyer and Matisse - Finale - Britain's Got Talent 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.