Translate

dinsdag 9 juni 2015

Daarom win ik nooit iets met een grijpmachine

Ik kan het niet laten op een kermis: geld in een grijpmachine werpen en dan pogen een mooie prijs eruit te hengelen. Toch mislukt het bijna altijd. Het Laatste Nieuws onthult, hoe dat komt. Misschien kan ik vanaf nu de verleiding weerstaan..


Eén op de twintig
Ook al ligt die knuffelbeer perfect en bestuur je de klauw met de precisie van een Zwitsers horloge, de kans dat je de knuffel mee naar huis neemt, is heel klein. De klauw werkt immers maar één keer op twintig naar behoren. Alle andere negentien keren is de klauw te zwak om iets naar boven te hijsen.  

Kracht klauw instellen
Vox nam enkele grijpmachines onder de loep en kwam tot een kwalijke vaststelling. Handleidingen voor de machines bevatten informatie over hoe je de kracht van de klauw kan instellen. Je kan zelfs de gewenste winstmarge instellen en de machine berekent zelf hoe vaak ze de klauw laat werken.  
Als een grijpbeurt 50 cent kost en een knuffel 7 euro, dan zal de klauw amper één keer op twintig beurten werken om een winstmarge van 50 procent te garanderen. Bovendien weet je nooit exact wanneer de klauw juist zal werken, want de machine gooit de volgorde volledig door elkaar.

Valfunctie
Om je nog meer gefrustreerd achter te laten, zijn grijpmachines uitgerust met een 'valfunctie'. De klauw grijpt de knuffel stevig vast en tilt hem even naar boven, maar laat hem vervolgens te vroeg vallen. Zo creëert de machine de illusie dat je bijna gewonnen hebt, waardoor je sneller geneigd bent om er nog meer geld in te gooien.  

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.