Translate

woensdag 3 juni 2015

Google Maps toont actuele tijden openbaar vervoer in Nederland

Google Maps bevat nu ook actuele reisinformatie over het openbaar vervoer in Nederland. Dat maakte de Nederlandse tak van het bedrijf dinsdagochtend bekend.


Live

Nederland is het eerste land ter wereld waar Google deze functionaliteit toevoegt. Maps toont al sinds 2010 in Nederland informatie over bussen, treinen, trams en metro’s, maar die is gebaseerd op de reguliere vertrektijden en houdt geen rekening met eventuele ontstane verstoringen. Vanaf heden toont de Maps-app wel live vertragingen of uitval.

Landelijke dekking
Google belooft landelijke dekking voor deze actuele reisinformatie en alle vervoerders doen mee. De verstrekte informatie wordt ook opgenomen in Google Now-kaarten en is op die manier ook zichtbaar in de notificaties die de slimme assistent van het bedrijf geeft.

Hoog aantal zoekopdrachten
Volgens het bedrijf is Nederland bij uitstek geschikt voor deze functionaliteit vanwege het hoge percentage Nederlanders dat gebruikmaakt van openbaar vervoer. Tegenover NU.nl laat het bedrijf weten dat het initiatief ook vanuit de Nederlandse tak is gekomen, mede vanwege het relatief hoge aantal zoekopdrachten naar ov-informatie.

Link
* Google Maps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.