Translate

vrijdag 12 juni 2015

Slimme bikini waarschuwt voor uv-straling

Een Franse startup heeft een bikini ontworpen die waarschuwt als de drager te lang of op het verkeerde moment in de zon ligt. 


Sensor
Spinali Design heeft daarvoor de bikini's uitgerust met een kleine sensor die uv-straling meet en via bluetooth een waarschuwing kan geven aan een smartphone of tablet. Zo kan worden aangegeven of de uv-straling überhaupt te hoog is, of wanneer het tijd is om het lichaam weer in te smeren.

Clip
"Ik dacht: we hebben al bloempotten die waarschuwen wanneer planten water nodig hebben, maar we moeten iets verzinnen om te waarschuwen als de zon te sterk is", aldus bedenkster Marie Spinali tegenover persbureau AFP. De sensor zit in een clip aan de bikini bevestigd en werkt dus niet als een vrouw op haar buik ligt. Dan moet de sensor los op de handdoek gelegd worden.

Ook met GPS
Het bedrijf zegt met onderzoekers te werken aan nanotechnologie om uv-sensoren in textiel te kunnen verwerken zodat de sensoren overal in de bikini zitten en de meting altijd werkt.
Later moet ook badmode voor mannen en kinderen beschikbaar komen waarbij kinderbadkleding ook uitgerust wordt met gps zodat ouders hun kind op het strand altijd kunnen terugvinden. De bikini's met uv-sensor zijn te koop vanaf zo'n 149 euro.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.