Translate

maandag 6 juli 2015

Racefietsers: een fietsbel is handig én aardig

De Tour de France heeft ons land verlaten en daarmee zijn ook de bekendste professionele wielrenners uit ons land verdwenen. Blijven de amateur-racefietsers over. Die bij het passeren van andere fietsers op een fietspad het liefst 'aan de kant', 'pas op', 'opzij' of andere onvriendelijkheden roepen.


Waarom geen fietsbel?
Waarom ze niet gewoon lang van tevoren bellen met een fietsbel, als ze willen passeren met een snelheid van 30 of meer? Omdat bijna alle wielrenners geen fietsbel op hun racefiets hebben! Waarom ze zo'n bel niet hebben? In een recente uitzending van het Tv-programma Tour du Jour werd dat aan deze toerfietsers gevraagd. Er kwam geen enkel zinnig antwoord.

Boete
Heel merkwaardig dus, dat wielrenners zo'n fietsbel ontberen. Temeer, omdat een bel gewoon wettelijk verplicht is. Voor alle fietsen, dus ook voor racefietsen. Zonder fietsbel kan men een boete verwachten van 35 euro.

Alsnog een fietsbel
Dus hierbij ons pleidooi, dat alle toerfietsers/racefietsers/wielrenners alsnog snel een fietsbel aanschaffen. Handig én aardig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.