Translate

donderdag 16 juli 2015

Robothotel: grappig en efficient

"Als u wilt inchecken druk dan op één", zegt de robotdinosaurus die de receptie bemant in het Henn na Hotel in Japan, ook wel het Weird Hotel genoemd. Een toepasselijke naam voor een hotel waar robots bijna al het werk doen. Morgen opent het logement op themapark Huis ten Bosch in Nagasaki haar deuren.


Grappig en efficiënt
"Het is niet alleen grappig, we willen efficiënte en innovatieve manieren ontwikkelen om robots in te zetten'', zegt Hideo Sawada, de manager van het hotel.

Geen mens
Gasten die in het hotel verblijven komen geen mens meer tegen. Bagage wordt na het inchecken op een zelfrijdende trolley naar de kamers gereden. De robots spreken verschillende talen en herkennen handgebaren. Eenmaal op bed is één woord genoeg om het licht uit te doen. Ook op vragen als 'Wat voor weer wordt het morgen?' of 'Hoe laat is het?' krijgen de hotelbezoekers direct een antwoord.

Gezichtsherkenning
Een andere innovatieve functie is gezichtsherkenning. Er is geen elektronische sleutel meer te vinden in het gebouw. Gasten openen de deur met hun gezicht. De reden daarvoor is simpel: robots zijn nog niet zo goed in het terugvinden van verloren sleutels, aldus Sawada. De conciërgerobot ziet er uit als een pop zonder haar. Hij verzorgt het ontbijt en voorziet de gasten van informatie.

Kosten
Sawada zegt dat hij het robothotel heeft ontwikkeld om op personeelskosten te besparen. "Ik wilde iets doen aan de hoge hotelprijzen in Japan". Een nachtje in het Weird Hotel kost 75 euro per nacht. Dat is goedkoop vergeleken met andere hotels in de buurt.

Beveilingingscamera's
Bang voor storingen of op hol geslagen robots hoeven de bezoekers niet te zijn. Het hele gebouw hangt vol beveiligingscamera's die dag en nacht worden bekeken door echte mensen.

Bekijk
* Japan: See robo-dinosaurs serve guests at first ever robot hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .