Translate

woensdag 29 juli 2015

U drinkt te weinig water!

Er komt afgelopen dagen veel water uit de lucht. Maar te weinig water in uw lichaam. Dat blijkt uit het Nationaal Water Onderzoek 2015. Voor het onderzoek werden 1.079 mannen en vrouwen ondervraagd.


6 glazen per dag
Nederlanders drinken weliswaar gemiddeld ruim vier glazen water per dag. Maar dat is minder dan de aanbevolen hoeveelheid. U verliest vocht via uw ademhaling en via  zweet en urine. Het Voedingscentrum raadt daarom aan om dagelijks 1,5 liter te drinken, dat is zo’n 6 glazen per dag. Slechts 1 op de 5 ondervraagden wist dat. 29 procent denkt dat je nog meer zou moeten drinken en 37 procent denkt juist dat minder water drinken gezond is.

Vier glazen
Het merendeel van de waterdrinkers drinkt dagelijks water, zij drinken gemiddeld 4,6 glazen van 250 milliliter op een dag. Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).

Link naar het onderzoek
* Nationaal Water Onderzoek 2015

Link naar de regen
* Rob De Nijs - Ritme Van De Regen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.