Translate

donderdag 20 augustus 2015

Bij de Tempels van Angkor ben ik geweest

In het nieuwe boek Ultimate Travelist heeft de reisgids Lonely Planet 500 van de mooiste toeristenbestemmingen ter wereld gerangschikt. De tempels van Angkor Wat in Cambodja staan nummer 1. Het complex met meer dan 1.000 tempels trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers.


Wiervissen in Cambodja
Al meer dan tien jaar geleden bezocht ik samen met twee andere collega's de ruines. Dat bezoek heeft veel indruk gemaakt. Ik was er niet als toerist, maar om te zien, hoe we de onafhankelijke vakbeweging daar konden helpen voet aan de grond te krijgen*). Dat was hard nodig. Bij het complex zijn grote vijvers. Vrouwen haalden daar het wier uit de vijvers. Niet meer dan één dollar kregen deze vrouwen voor een lange dag hard en ongezond werken.  Ziek geworden van de smurry? Geen inkomen! Praatjes? Ontslagen! Kortom, ze waren totaal zonder rechten.

Plaats 2 t/m 5
The Great Barrier Reef in Australië is goed voor een tweede plaats. De top drie wordt afgemaakt door Machu Picchu in Peru. De Chinese Muur is goed voor een vierde plek en de reisbijbel noteert de Taj Mahal in India op plek vijf. Het Colosseum in Italië is de hoogst genoteerde Europese bezienswaardigheid.

Noot
* Internationaal vakbondsman Gerrit Pruim neemt afscheid van CNV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.