Translate

donderdag 6 augustus 2015

Tips tegen wespen

Het is augustus, warm weer en we zitten buiten lekker te eten of rustig te drinken. Gegarandeerd, dat er wespen verschijnen! Er zijn er dit jaar zelfs meer dan andere jaren.


Tips
Dus verschijnen er weer talloze tips, die hinder van dit lastige diertje kunnen vermijden. We zetten ze op een rijtje. Wie er nog meer weet mag het zeggen!

1. Wierook: Wespen hebben een hekel aan sterke geuren en rook.

2. De tak van de tomaat of munt: De geur die de tomatenplant en een takje munt verspreiden, zou wespen wegjagen.

3. Gemalen koffie: Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte en steek de koffie aan. De geur die vrijkomt, stoot wespen af.

4. Geurkaarsen: Een geurkaars heeft hetzelfde effect als wierook door zijn sterke geur.

5. Kruidnagel: Plaats een schotel met koud water en enkele kruidnagels op je tafel.

6. Etherische oliën: Lavendel- of citronella olie stoten wespen af. Verdamp de olie in een kommetje met water.

7. Bevroren water: Hang zakken met ijs op. De reflecties van de zon op deze zakken gaan het zicht van de wespen belemmeren, waardoor ze weg zullen vliegen.

8. Nep wespennest: Wespen zijn territoriaal, dus als ze een wespennest bij u in de tuin zien hangen, vliegen ze door naar de buren. U kunt zelf gaan prutsen met papieren zakken, maar tik even 'waspinator' in op Google en u vindt ze al voor minder dan 20 euro. Het is wel belangrijk om het ding in het voorjaar al op te hangen, want dan gaat de koningin vaak op zoek naar een nieuw plekje.

Voor de goede orde
Wespen zijn essentieel voor ons ecosysteem. Ze kunnen dan wel irritant zijn voor u als u gezellig buiten wilt eten en/of drinken, maar ze zijn eigenlijk heel nuttig voor ons. Wespen beperken namelijk de verspreiding van insecten en rupsen en steken daarnaast een handje toe bij de bestuiving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.