Translate

vrijdag 7 augustus 2015

Vos wil privacy en valt daarom VVD-Statenlid aan

Een hongerige vos heeft woensdagmiddag in Zeewolde VVD-Statenlid Eduard Plate aangevallen. Het roofdier vloog hem aan, terwijl hij de vos stiekem filmde met zijn mobieltje. Exclusief voor Leuk en Informatief verklaarde de vos, dat er sprake is geweest van schending van zijn privacy.


Filmpje
Eduard Plate, die voor de VVD in de Provinciale Staten van Flevoland zit, filmde de vos stieken bij het kippenhok van de buren toen het roofdier zich plotseling omdraaide en op hem afsprong. Plate gilde het uit en zette het op een lopen. Daarna houdt het filmpje plotseling op.

Tweede keer
De inwoner van Zeewolde vertelde later aan Omroep Flevoland dat hij schrok, maar niet gewond is geraakt. Hij schakelde de hulp in van Faunabeheer, omdat het al de tweede keer was dat de vos opdook in de tuin. Het dier is vervolgens gevangen en afgemaakt in Lelystad. De vos zou al sinds maandag binnen de bebouwde kom van Zeewolde rondlopen en bovendien ziek zijn. Het is zeer zeldzaam dat een vos iemand aanvalt, maar volgens Faunabeheer Flevoland voelde het dier zich bedreigd.

Bekijk
* Bekijk de filmpjes op Omroep Flevoland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.