Translate

donderdag 17 september 2015

Waarom zag geen enkel journalist het op Prinsjesdag?

Toch opmerkelijk, dat geen enkele journalist het op de afgelopen Prinsjesdag heeft gezien. Ik heb er verschillende kranten op nageslagen. Maar nee hoor, geen woord erover. Slechts Jerry Goossens, columnist in het Algemeen Dagblad, zag het als enige scherp. Daarom citeren we hierna met veel waardering een belangrijk deel van zijn column. Met als kop: 'Het koninspaar reed in levensgevaarlijke barrel'.


Levensgevaarlijke barrel
'Pakken we het APK-rapport er even bij: de bladvering is dringend aan onderhoud toe en moet mogelijk worden vervangen. Dat laatste geldt in ieder geval voor de lederen draagriemen, de stoffering van de bok en de banden. Verder noteren wij: een scheur in het linkerzijpaneel, beschadigd lakwerk en een verouderd interieur. Op de viergasmeting scoorde de Gouden Koets uitstekend. Maar dat kwam doordat de paarden bij de meting niet waren ingespannen. Op basis van alle andere bevindingen moeten we concluderen dat het koningspaar in een levensgevaarlijk oud barrel door Den Haag is vervoerd.'

Vier jaar restauratie
Goossens slaat met bovenstaande analyse de spijker op zijn kop. Niet voor niets zal de restauratie van de Gouden Koets 4 jaar in beslag nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.