Translate

zaterdag 3 oktober 2015

Franse koe kwam niet uit de lucht vallen

We hadden het bericht op deze weblog willen plaatsen. Want zelfs de NOS berichtte erover. Maar gelukkig, we hebben het niet gedaan. Want het bleek een broodjeaapverhaal.


Niet uit de lucht
De koe kwam namelijk niet uit de lucht vallen, maar werd gewoon op de weg aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde afgelopen week bij de Franse plaats Perthus. De regionale zender France Bleu schreef op Facebook dat "het dier van een rots was gevallen". Op het plaatje erbij (zie hierboven) zien we een zwaar beschadigde auto met ernaast het dode dier. Het lijkt inderdaad alsof de koe op de auto is gestort.

Lijkt alsof
Uit het bijgaande artikel blijkt echter dat de verslaggever alleen heeft geschreven dat het lijkt "alsof het beest van een rots op de motorkap was gestort". Andere Franse media namen echter het verhaal verkeerd over. Zo kwam deze versie ook bij de NOS terecht.

Plaatselijke sufferdje
Broodjesaapspecialist Burger van de Universiteit Leiden zegt erover op Nu.nl: "Een aanrijding met een koe op een Franse bergweg is hoogstens nieuws voor het plaatselijke sufferdje. Tenzij die koe uit de lucht stort en in haar val een auto plet. Dan wordt een bericht van niks opeens manbijthondnieuws dat ook in Nederland de media haalt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.