Translate

zondag 18 oktober 2015

Onze smartphoneverslaving treffend in beeld gebracht

Overal wordt je tegenwoordig geconfronteerd met smartphones. Op de trein, op straat, in de winkel... overal zitten mensen op hun kleine schermpje te tikken. Fotograaf Eric Pickersgill wist deze moderne verslaving op een unieke, treffende manier in beeld te brengen door alle telefoons en tablets uit zijn foto's te verwijderen.


Fascinerend
Fascinerend zijn ze daardoor, die sterke zwart-witfoto's van Eric Pickersgill. Onze obsessie voor onze telefoon en de zware impact die het heeft op ons sociaal leven werd nog nooit zo duidelijk. Hoe langer je naar de beelden kijkt, hoe meer de vraag rijst: waarom kijkt en praat niemand met elkaar?

Niemand luistert
Eric kreeg het idee voor de reeks, die hij toepasselijk 'Removed' doopte, naar eigen zeggen toen hij in een restaurant zat. Naast hem zat een gezin met kinderen. "De vader en de beide dochters zitten op hun smartphone", getuigt hij op zijn website. "De moeder heeft er geen, of laat ze in haar tas, en zit triest naar buiten te staren. Alleen in het gezelschap van haar familie. De vader maakt af en toe een opmerking over informatie die hij online vindt, maar niemand luistert".

Bekijk
* Removed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.