Translate

zondag 25 oktober 2015

Sparta presenteert elektrische fiets met permanente internetverbinding

Sparta heeft een oplossing bedacht om diefstal te voorkomen: de nieuwe full connected e-bike. Deze nieuwe elektrische fiets heeft namelijk een permanente internetverbinding. Dit betekent dat altijd gecontroleerd kan worden waar de fiets zich bevindt. Zodra de fiets verplaatst wordt, krijgt de eigenaar hier meteen bericht van. Ook met de track-and-trace-functie kan de fiets teruggevonden worden.


Accu leeg?
Wanneer de accu leeg is, krijgt de eigenaar na het fietsen de melding dat deze opgeladen moet worden. Hetzelfde geldt voor onderhoudsbeurten. U krijgt vanzelf melding wanneer het nodig is. Onder de vele snufjes van deze fiets valt ook de mogelijkheid om automatisch een bericht te krijgen als de fietser op zijn of haar bestemming is aangekomen. Handig voor bijvoorbeeld ouders met kinderen. Zij kunnen dan met een gerust hart de dag door, wetend dat hun kind veilig op zijn of haar bestemming is.

Innovatief
Dankzij het internet kan er veel mogelijk gemaakt worden. De fiets zal daarbij op een nieuwe manier in dienst komen te staan van zijn gebruiker. De fiets is beter beveiligd, maar ook krijgt de fietser meer handig functionaliteiten. Zo kunnen de woon-werk kilometers automatisch aan de werkgever gerapporteerd worden. Hierdoor hoeven er geen declaraties of boekjes te worden bijgehouden of ingediend.
De fietsondersteuning kan worden aangepast aan het gewenste fietsdoel zodat de fietser exact weet dat hij zijn bestemming bereikt.
De Sparta M8i connected wordt uiterlijk in maart 2016 op de markt gebracht.

(Bron:
Fietsen123)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .