Translate

zaterdag 31 oktober 2015

Zó kon Michael Jackson voorover leunen

Het mysterie is opgelost. We weten nu - 30 jaar later - definitief, hoe Michael Jackson zijn bekende 'leunende' dansmove in de clip 'Smooth Criminal' uitvoerde zonder voorover te vallen.


Kabels?
Aanvankelijk was het idee, dat er met kabels werd gewerkt. Maar toen Michael de danspas ook live - zonder kabels - begon uit te voeren, stond iedereen met zijn mond vol tanden. Nu weten we, dat het geheim in de schoenen van Michael zat. De hak werd zo ontworpen dat hij kon vastklikken in de vloer en zo voor tegenwicht zorgde. De superster kon zo voorover leunen terwijl de schoen hem op zijn plaats hield.

Patent
De schoen werd in 1992 gepatenteerd en werkte zonder problemen. Totdat Michael in september '96 tijdens een optreden in Moskou toch helaas op zijn gezicht terechtkwam. Naar verluidt was een van de schroeven in de hiel losgeraakt. Daarna kreeg het model een update zodat dit nooit meer zou gebeuren. Na Micheal's dood werd het schoenenpaar geveild voor 600.000 dollar, verkocht aan het Hard Rock Cafe in Moskou.

Bekijk
* Michael Jackson - Smooth Criminal (Michael Jackson's Vision)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.