Translate

dinsdag 3 november 2015

Mensen in Drenthe, Friesland en Zeeland meest tevreden

In Drenthe, Friesland en Zeeland zijn mensen het meest tevreden over hun leven. 87 procent van de inwoners van deze provincies zegt blij te zijn met zijn leven. In Flevoland zijn inwoners het minst tevreden (81 procent). Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).


Ruim 85 % tevreden over leven
Ruim 85 procent van de Nederlanders was in 2014 over het algemeen tevreden met het leven. Mannen en vrouwen blijken daar hetzelfde over te denken. Slechts 3 procent is ontevreden. Dit is sinds 1997 vrij stabiel.

Relatie
Nederlanders zijn vooral tevreden over hun relatie (94 procent), vrije tijd (75 procent) en financiële situatie (70 procent). Over het gewicht is 65 procent van de Nederlanders tevreden.

Vrouwen zinvoller
Vrouwen (91 procent) vinden de dingen die ze doen wel vaak zinvoller dan mannen (87 procent).

Man gelukkiger dan vrouw
De Nederlandse man is vaker gelukkig dan de Nederlandse vrouw. 69 procent van de mannen zegt (bijna) altijd gelukkig te zijn tegenover 64 procent van de vrouwen, blijkt uit diezelfde cijfers

Mannen kalmer dan vrouwen
Mannen voelen zich daarnaast ook kalmer. 72 procent van de mannen voelt zich (bijna) altijd kalm. Onder vrouwen is dat bijna 61 procent. Zij voelen zich vaker zenuwachtig en somber.

Bron: Kassa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.