Translate

zaterdag 14 november 2015

Smartphone slecht voor uw seksleven

Mijn oude vertrouwde Nokia-telefoon - U weet wel, dat kleine apparaatje uit de vorige eeuw - was afgebladderd en begon ook haperingen te vertonen. Dus kwam ik er niet onderuit en moest een nieuwe kopen. Natuurlijk een smartphone. Want ja, je wilt met je tijd mee. Weer een foute keuze gemaakt, blijkt nu uit De Telegraaf. Want 'een smartphone fnuikt uw libido en romantiek'.


Achteruit
Volgens één op de drie mensen is hun seksleven erop achteruitgegaan door de intrede van de smartphone en tablet. Van de Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar vindt zelfs de helft dat hun geslachtsdrift is afgenomen sinds er telefoons op nachtkastjes en onder kussens liggen. Dat blijkt uit een onderzoek door Maurice de Hond onder bijna 3000 Nederlanders. Bij 60 procent van de Nederlanders gaat de telefoon mee naar bed. Bij de helft zelfs dagelijks.

Na TV nu smartphone
Seksuologe Bianca van Moorst, verbonden aan het OLVG Amsterdam, herkent dit beeld, maar weet ook dat het probleem al langer bestaat. „Hetzelfde zag je toen iedereen televisie op de slaapkamer kreeg”, vertelt ze. „En nu de telefoons: cliënten met dit soort klachten zeggen dat ze het idee hebben dat de apparatuur hun leven beheerst. Maar volwassenen zijn natuurlijk de baas over hun eigen spullen, niet andersom.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.