Translate

zondag 1 november 2015

Verwerkt vlees kankerverwekkend

Al weer geen leuk bericht: rookworst, salami, ham en andere soorten bewerkt vlees staan bij de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, sinds kort op één lijn met asbest, sigaretten en röntgenstralen: zaken die bewezen kankerverwekkend zijn. Gelukkig is er ook een heel leuk fimpje van 'Just for Laughs'.


Bewerkt vlees en rood vlees
Bewerkt vlees staat nu in categorie 1, maar ook rood vlees krijgt een waarschuwing mee, en is nu in categorie 2A te vinden. Volgens de WHO zijn de zaken in deze categorie 'waarschijnlijk kankerverwekkend'. 'Rood vlees' heeft overigens geen betrekking op de mate waarin de biefstuk is doorgebakken: al het vlees van zoogdieren geldt in de voedselwetenschap als rood vlees.

'Eet gevarieerd en met mate'
Volgens Matty Weijenberg, hoogleraar moleculaire epidemiologie aan de Universiteit Maastricht krijgt je niet direct kanker als je een keertje rood vlees of bewerkt vlees eet. "Je hoeft rood vlees niet uit je eetpatroon te schrappen, het bevat ook gezonde stoffen, zoals vitamine B12. Maar het is wel belangrijk om gevarieerd en met mate te eten."

Bron: Trouw

Reactie:
* Een reactie van een doorgewinterde vleeseter: 'Rood vlees gevaarlijk? Gelukkig ben ik kleurenblind'.

Iets vrolijks?
Bekijk wat er gebeurt, wanneer vissen en bv. een gebraden speenvarkentje plotseling tot leven komen
Resurrected Animals Pranks - Best of Just For Laughs Gags

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.