Translate

dinsdag 8 december 2015

Bent u links of rechts?

Vind jij dat de onderstaande de tekening een cirkel is of niet? Je antwoord op deze vraag vertelt een en ander over hoe jij in elkaar zit, menen Amerikaanse wetenschappers.Politieke voorkeur
Ze kunnen zelfs je politieke voorkeur voorspellen aan de hand van je antwoord. Of ik het geloof? Och, laten we maar zeggen, dat het in ieder geval een leuk proefje is.

Links of rechts
Volgens een onderzoek in het Amerikaanse maandblad Journal of Personality and Social Psychology is er een duidelijke link tussen de politieke voorkeur van mensen en de manier waarop ze de cirkel hierboven zien.
Is dit volgens jou een cirkel? Dan is de kans groot dat je een 'liberal' bent en meer op de linkerkant van het politieke spectrum zit. Je bent meer geneigd om voorstander te zijn van zaken als het homohuwelijk en een sterke sociale zekerheid. Ook de legalisatie van cannabis wordt bij deze groep meer aanvaard.
Beantwoordt deze tekening voor jou echter niet aan de definitie van een cirkel? Dan ben je conservatiever en rechtser ingesteld. Je bent geen grote fan van immigratie en gelooft in een sterk leger.

Flexibiliteit
De wetenschappers stellen dat mensen die flexibeler zijn in hun interpretatie van vormen ook toleranter zijn ten opzichte van minderheidsgroepen en deze meer willen helpen. Vandaar de uitkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.